Beter aanbod sinds 1 juli

Frequentere bus- en tramritten, flexibel reizen met een (mobiele) beperking én meer rechtstreekse verbindingen naar steden, scholen en ziekenhuizen? Sinds 1 juli 2023 geniet je al van heel wat voordelen die het nieuwe bus- en tramnet van De Lijn te bieden heeft.

Man met zoon op bus De Lijn

Principes van het nieuwe bus- en tramnet van De Lijn

Het nieuwe net loopt over 15 vervoerregio’s, en werd samen met steden en gemeenten vormgegeven. Elke vervoerregio heeft regionale accenten, maar volgt altijd 4 basisprincipes:

Frequenter aanbod op plaatsen waar de vraag hoog is

We zetten in op een sterker openbaar vervoer waar de vraag het grootst is, zoals in woonkernen en centraal gelegen attractiepolen (scholen, sport- en recreatiecentra, ziekenhuizen en handelscentra).

Bestaande middelen efficiënter inzetten

Met het nieuwe busnet zetten we bussen in op de hoofdbaan. Zo bedienen we meer reizigers op een snellere en vlottere manier dan in wijken waar maar enkele reizigers opstappen.

Trein en bus versterken elkaar

Sterker openbaar vervoer? Dat zit ’m ook in de combinatie trein-tram-bus. Door bussen, trams en treinen complementair in te zetten (lees: meer busverbindingen naar het station én minder parallel gebruik van trein en bus) sta je sneller op je bestemming.

Ontdek wat er verandert in jouw gemeente

Lees meer

Op weg met Hoppin

Hoppin gidst je doorheen het openbaar vervoeraanbod, zowel off- als online.

En hop!

Het decreet basisbereikbaarheid

De nieuwe mobiliteitsvisie vloeit voort uit het decreet basisbereikbaarheid.

Meer over het decreet

Veelgestelde vragen

Vind het antwoord op de meest gestelde vragen.

Lees verder

Boek je flexbus

Via de Hoppincentrale

Bereikbaar op 0800 12 2 12