Deelsystemen

Ligt je bestemming niet op wandelafstand van waar een bus, trein of tram stopt? Dan kan een deelfiets, -wagen of -step een oplossing zijn om de laatste (of eerste) kilometers af te leggen. Ook als je maar af en toe een fiets of wagen nodig hebt, kan een deelsysteem uitkomst bieden. Dat is flexibel, goed voor het milieu én je portemonnee.

Hoppinpunten als verzamelpunten

Deelsystemen zijn vandaag al aan heel wat Hoppinpunten te vinden. Daar komen verschillende vervoermogelijkheden samen zodat je vlot overstapt van het ene op het andere vervoermiddel, zoals bijvoorbeeld van de bus op een deelfiets.

Het aanbod deelfietsen, -wagens of -steps wordt aan verschillende Hoppinpunten nog gevoelig uitgebreid.

Hoe werken deelsystemen?

Een deel(bak)fiets, deelstep of deelwagen gebruiken is vrij eenvoudig. De meeste systemen kun je gewoon een keertje uittesten of eenmalig gebruiken. Slechts enkelen werken met een abonnementsformule. In de meeste gevallen installeer je gewoon de mobiele app van de aanbieder, je maakt een account aan, kiest een betaalwijze en hop… je bent vertrokken!

In de Hoppinpuntenzoeker kun je bij “verfijn selectie” gericht op zoek gaan naar een deelfiets, -step of -wagen aan de Hoppinpunten (in ontwikkeling) bij jou in de buurt. Je vindt er dan een link naar de aanbieder, waar je meer informatie vindt over het gebruik van hun deelsysteem.

Naar de Hoppinpuntenzoeker