Boek je flexbus

Op plekken waar er geen vast openbaar vervoer is (trein, tram, bus), kan je gebruik maken van het flexvervoer van De Lijn. De flexbussen vervangen de belbussen. Woon jij in Klein-Brabant, de Vlaamse Ardennen of de regio Aarschot-Diest? Dan kan je vandaag de flexbus van De Lijn al boeken via de Hoppincentrale of via de Hoppinapp.

Begin 2024 gebeurt de omschakeling ook in de rest van Vlaanderen.

Hier boek je vandaag al de flexbus:
  • 938 Puurs-Sint-Amands
  • 938 Bornem

Flexbus boeken?

Bel naar de Hoppincentrale

Bereikbaar op 0800 12 2 12

Vervoer op jouw maat

Via de Hoppinapp of via de Hoppincentrale krijg je steeds de beste oplossing aangereikt om jouw bestemming met het openbaar vervoer te bereiken. Kan je een deel van jouw traject afleggen met de vaste lijnbus of zelfs met de trein? Dan hoef je maar een klein stukje mee te rijden met de flexbus.

Zo stijgt de beschikbaarheid van de flexbus en kan deze nog meer reizigers op moeilijk bereikbare plaatsen naar hun bestemming brengen. Dit betekent een efficiëntere én duurzamere inzet van mensen en middelen.

Zowel via de app als via het callcenter, zal je steeds een handige stap-voor-stap routebeschrijving krijgen om je bestemming makkelijk te bereiken.

Hoe boek je via de app?

Plan je reis

Geef je opstaplocatie en je bestemming in. Maak daarna je keuze tussen “vertrek om” of “arriveer voor”. Moet je stipt ergens aankomen? Kies dan de optie “arriveer voor”. Geef dan je reisdatum en het gewenste tijdstip van vertrek of aankomst in.

Kies je traject

Hoppin stelt één of meerdere reisopties voor. Kies je route en reserveer (indien nodig) je flexbus. Je krijgt een tijdsvenster van 30 minuten voorgesteld rond het aangevraagde tijdstip van vertrek of aankomst.

Wist je dat dit tijdsvenster ervoor zorgt dat er meer mensen met de flexbus kunnen meerijden?

Hou je telefoon in de gaten!

De avond voordien krijg je een herinnering aan je rit. Eén uur vóór het tijdsvenster wordt de exacte ophaaltijd bevestigd via sms, telefoon of app. Vanaf 30 minuten voor je rit kan je de flexbus ook live volgen via de app.

Opgelet: zorg ervoor dat je de app toestemming geeft om je meldingen te sturen!

Beoordeel je rit

Beoordeel de rit achteraf via het feedbackformulier zodat we Hoppin kunnen optimaliseren.

  • STAP 01 Plan je reis
  • STAP 02 Kies je traject
  • STAP 03 Volg je flexbus
  • STAP 04 Beoordeel je rit

Goed om te weten

  • Voor verplaatsingen met de flexbus blijven de vervoerbewijzen, tarieven en haltes van De Lijn dezelfde. Zit de trein in jouw traject? Vind het voordeligste tarief op nmbs.be of in het station.
  • Je kan de flexbus reserveren vanaf 30 dagen tot 1 dag op voorhand via de app of telefonisch tot 30 minuten voor je rit tijdens de openingsuren van de Hoppincentrale. Op tijd reserveren is aangewezen.
  • Openingsuren van de Hoppincentrale:
Dag(en) Openingsuren
Maandag – vrijdag 6 tot 20 uur
Weekend en feestdagen 7.30 tot 15 uur

De Hoppincentrale

Waarvoor kan je bij de Hoppincentrale terecht?

Veelgestelde vragen

De Hoppinreisplanner

Meer uitleg over het gebruik van de Hoppinapp.

Veelgestelde vragen

Flexvervoer

Alles wat je moet weten over flexvervoer.

Veelgestelde vragen

Boek je flexbus

Via de Hoppincentrale

Bereikbaar op 0800 12 2 12