Stap over aan een Hoppinpunt

Combimobiliteit, het combineren van verschillende vervoermiddelen om vlot je bestemming te bereiken, staat centraal in Hoppin. Je fietst naar het station om de trein te nemen en neemt dan een taxi tot bij vrienden. Of je rijdt met de auto tot aan een park-and-ride en neemt daar de tram of deelfiets naar het stadscentrum.

Als je verschillende vervoermiddelen combineert om je bestemming te bereiken, is het belangrijk dat je gemakkelijk kan overstappen. Vlot overstappen van het ene op het andere vervoermiddel doe je op een Hoppinpunt.

Wat is een Hoppinpunt?

Een Hoppinpunt is een punt waar verschillende vervoermiddelen samenkomen en op elkaar zijn afgestemd. Je start er je reis of stapt er vlot over van het ene op het andere vervoermiddel, zoals de trein, tram, bus en deelsystemen (fiets, auto of step). Dat betekent ook dat je er altijd een fietsenstalling zult vinden, en soms zelfs een pakjesautomaat, bagagelockers of een fietshersteldienst.

Hoppin streeft naar maximaal toegankelijke Hoppinpunten voor iedereen.

Hoppin groeit elke dag

Hoppin start vandaag aan de mobiliteit van morgen. Er staan de komende jaren zo’n 2000 Hoppinpunten gepland over heel Vlaanderen.

Zoek een Hoppinpunt in jouw buurt

Alles om er te geraken, op één plek.

Vind een Hoppinpunt

Veelgestelde vragen

Meer weten over Hoppinpunten?

Lees meer

Wat is Hoppin?

Hoppin helpt je om makkelijker van punt A naar punt B geraken.

Lees meer

De nieuwe mobiliteitsvisie

Met de nieuwe mobiliteitsvisie zet Vlaanderen in op efficiënter, duurzamer en toegankelijker openbaar vervoer.

Lees meer

Boek je flexbus

Via de Hoppincentrale

Bereikbaar op 0800 12 2 12