Stap over aan een Hoppinpunt

Het combineren van verschillende vervoermiddelen om vlot je bestemming te bereiken, dat is de mobiliteit van morgen. Je fietst bijvoorbeeld naar het station om dan de trein te nemen naar je werk. Of je rijdt met de auto tot aan een park-and-ride en neemt daar een deelfiets naar het stadscentrum. Vlot overstappen van het ene op het andere vervoermiddel doe je op een Hoppinpunt. Heb jij ze al gespot?

Ontdek de Hoppinpunten in jouw buurt

Wat is een Hoppinpunt?

Een Hoppinpunt is een punt waar verschillende vervoermiddelen samenkomen en op elkaar zijn afgestemd. Je start er je reis of stapt er vlot over van het ene op het andere vervoermiddel, zoals de trein, tram, bus en deelsystemen (fiets, auto of step). Je vindt er altijd een fietsenstalling en soms zelfs een pakjesautomaat, bagagelockers of een fietsherstelzuil. Hoppin streeft bovendien naar maximaal toegankelijke Hoppinpunten voor iedereen.

Een Hoppinpunt herken je aan de paars-groene Hoppinzuil. Op deze zuil vind je informatie over alle vervoermiddelen die op het Hoppinpunt beschikbaar zijn.

Hoppin groeit elke dag

Hoppin start vandaag aan de mobiliteit van morgen. Er staan de komende jaren zo’n 2000 Hoppinpunten gepland over heel Vlaanderen.

Hoppin wordt in verschillende fases uitgerold. Je zult dus steeds meer Hoppinpunten in jouw buurt zien verschijnen. Sommige zijn eenvoudige overstappunten, andere hebben uitgebreidere faciliteiten.

Zoek een Hoppinpunt in jouw buurt

Ontdek welke vervoermiddelen en extra diensten er aan de Hoppinpunten in jouw buurt te vinden zijn!

Vind een Hoppinpunt