Wat is Hoppin?

Hoppin, dat is de mobiliteit van morgen. Met de nieuwe mobiliteitsvisie zet Vlaanderen in op efficiënter, duurzamer en toegankelijker openbaar vervoer. Het hoofddoel? Scholen, ziekenhuizen, bedrijfsterreinen, sportcentra, cultuurcentra en winkelcentra vlotter bereikbaar maken voor iedereen. Ook voor wie ouder is, een mobiliteitsbeperking heeft of de wagen liever wat minder gebruikt.

Als trein, tram en bus vlotter kunnen gecombineerd worden met de eigen fiets, auto of een deelsysteem, zal er sneller gekozen worden voor duurzamere alternatieven. Zo beperken we de autokilometers en ontlasten we onze wegen. En zo sta jij niet alleen minder lang in de file, maar leggen we ook allemaal de weg af naar een beter milieu.

Efficiënter en flexibeler openbaar vervoer

De Lijn stemt haar openbaarvervoeraanbod beter af op je vraag als reiziger. Dat betekent: snellere en frequentere verbindingen op drukke assen, betere toegang tot die drukke assen én een maximale afstemming van het openbaar vervoer op het fiets- en wegennetwerk. Op minder drukke plaatsen komt er flexvervoer, je reserveert dan vooraf een rit met de flexbus van De Lijn.

Meer over het nieuwe net van De Lijn

Combimobiliteit staat centraal

Met Hoppin maken we de overstap naar duurzame, gedeelde en flexibele combimobiliteit. Hoppin is ’s ochtends op je fiets springen, de trein aan het station nemen en met de bus voor je werk stoppen. Maar Hoppin is ook je auto parkeren in een park-and-ride, overstappen op de tram en de laatste kilometer afleggen met een deelfiets.

Hoppin is flexibel reizen van A naar B door vervoermiddelen op elkaar af te stemmen, zodat je makkelijk je bestemming bereikt. Vlot overstappen van het ene op het andere vervoermiddel doe je op een Hoppinpunt.

Wat zijn Hoppinpunten?

De Hoppinreisplanner

Wil je jouw route plannen? De Hoppinreisplanner helpt je om je route met de trein, tram, bus en/of flexbus te plannen. De reisplanner zal in de loop van december 2023 beschikbaar zijn als mobiele app en via de website.

Hoppinreisplanner

Flexbus boeken in de testgebieden?

Bel naar de Hoppincentrale

Bereikbaar op 0800 12 2 12

Boek je flexbus (voorlopig alleen in de testgbieden)

Via de Hoppincentrale

Bereikbaar op 0800 12 2 12