Wat is Hoppin?

Hoppin is ’s ochtends op je fiets springen, de trein aan het station nemen en met de bus voor je werk stoppen. Maar Hoppin is ook je auto parkeren in een park-and-ride, overstappen op de tram en met je (deel)step de laatste kilometer naar de stad rijden.

Hoppin is flexibel reizen van A naar B door vervoermiddelen op elkaar af te stemmen, zodat je makkelijk je bestemming bereikt.

Hoppin helpt je op weg

De komende jaren zul je verschillende vervoermiddelen combineren en we zijn er om je daarin te ondersteunen. Met een netwerk van meer dan 2000 Hoppinpunten start je vlot je reis of stap je makkelijk over op trein, tram, bus, flexvervoer en je eigen wagen of fiets. Tegelijkertijd werken we aan de Hoppinreisplanner, zodat je makkelijk en snel je reis kunt plannen.

Ontdek Hoppin
Hoppinpunt Herne met fietsenstalling en station in beeld

Efficiënter en flexibeler openbaar vervoer

Vlot overstappen in Vlaanderen? Dat doe je aan Hoppinpunten. Je ziet ze steeds meer opduiken. De Lijn verandert ook haar bus- en tramlijnen in je buurt. Zijn er veel reizigers – en dus een grotere vraag – op een bepaald traject? Dan herbekijkt De Lijn er haar aanbod. In de regio’s Klein-Brabant, de Vlaamse Ardennen en Aarschot-Diest boek je met je Hoppinapp trouwens ook al de flexbus (de vroegere belbus).

Al die veranderingen passen in onze nieuwe mobiliteitsvisie: Hoppin.

Lees meer over de nieuwe mobiliteitsvisie

Boek je flexbus

Via de Hoppincentrale

Bereikbaar op 0800 12 2 12